schildercursus - gemengde technieken
Jeanet van der Meer
 
 

SCHILDERCURSUS

Deze cursus is er op gericht de wereld van kleur en compositie te ontdekken. Dit doen we door middel van werken met acrylverf op 300 grams papier. Mocht later de wens ontstaan om op paneel of doek te werken dan moet dat zelf meegebracht worden. Verder is in principe alles aanwezig.

In deze cursus wil ik u graag leren om uw eigen creativiteit/kunstzinnigheid te ontdekken en al doende uw eigen signatuur te ontwikkelen. Ervaring is niet nodig. Acrylverf biedt vele mogelijkheden en kan gecombineerd worden met vele andere materialen waar onder krijt, inkt, zand gesso en collage materialen. Door deze vele mogelijkheden van gemengde technieken kunt u tot mooie en originele kunstwerken komen. In de eerste les leert u wat u met verf en uw gereedschap (penselen, schildermessen) kunt doen. In de vervolglessen komen verschillende technieken aan bod waaronder glaceren, collages maken, mixed media etc.

Soms een thema of opdracht. Deze cursus is niet gericht op moeten. Eigen ideeën zijn van harte welkom. Creativiteit moet vrij kunnen stromen om zich te kunnen ontwikkelen tot een mooie creatie. Ik bied vele mogelijkheden aan om die stroom op gang te brengen. Al doende ontwikkelt u dan ook een innerlijk archief waaruit u kunt putten tijdens het schilderen. Hoe meer techniekbeheersing hoe meer vrijheid om van binnen uit te kunnen werken.

Na deze 10 lessen is het mogelijk om door te gaan in de vervolgcursussen waar verschillende technieken verder uitgewerkt en verdiept zullen worden. Ook uw eigen wensen en thema's kunt u dan verder uitwerken

Verder bestaat de cursus uit kleine groepjes. Er kan zittend gewerkt worden. Heeft u voorkeur om te staan dan kunt u gebruik maken van tafelezels.
U gebruikt  uw eigen penselen. Ik laat u weten welke penselen u nodig heeft. Voordelig aanschaffen kan bij Van Beek, winkel met kunstschildermaterialen op de stadhouderskade.63
Heeft u al penselen in huis? dan overleggen we met elkaar of dit voldoende is. Zo ja, dan neemt u deze mee.

 
 

WIJZE VAN INSCHRIJVEN EN BETALEN
De cursus bestaat uit 10 lessen van 2,5 uur.
U kunt u aanmelden via telefoonnummer 020-6764919. Als u het antwoordapparaat krijgt graag u naam en telefoonnummer inspreken, ik bel dan zo snel mogelijk terug. .
We maken dan verdere afspraken voor de inschrijving en wijze van betalen.
Ook kun u zich via info@schildercursusamsterdam.nl opgeven. Graag dan ook u telefoonnummer vermelden waarop u doorgaans bereikbaar bent.
Aanmelden zo spoedig mogelijk i.v.m. beperkte plaatsen.

Cursusprijs is voor 10 lessen € 305,-.
Dit is inclusief materialen, koffie thee.

 

START CURSUS / LOCATIE / CURSUSTIJDEN

Start schildercursussen 2024:

 Winter 2024 
Dinsdagavond 16 januari Of
Woensdagmiddag of woensdagavond 17 januari Of
Donderdagavond 18 januari

 Voorjaar 2024 
Dinsdagavond 9 april Of
Woensdagmiddag of woensdagavond 10 april Of
Donderdagavond 11 april

 Najaar 2024 
Dinsdagavond 10 september OF
Woensdagmiddag of woensdagavond 11 september Of
Donderdagavond 12 september.

Tijden:
Avond: van 19.30 uur tot 22.00 uur.
Woensdagmiddag: van 13.30 uur tot 16.00 uur.

LET OP: vanaf 2021 kunt u zich het gehele jaar door aanmelden.

In de winter starten de cursussen altijd in de 2de week van januar, in het voorjaar in de 1e week april, najaar in de 2de week van september.

Bij voorkeur graag 2 weken  voor aanvang van de cursus aanmelden.

Bij geen of onvoldoende aanmeldingen gaat de cursus niet door. Wel is het dan, in overleg met mij, mogelijk je op te geven voor 1 of meerdere losse privé schilderlessen als je bijvoorbeeld wat ondersteuning en/of adviezen wenst bij je schilderproces. Mogelijkheden qua dagdeel, tijden, kosten etc gaan in overleg.

De locatie is in Amsterdam oud-zuid en makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en de auto.

 
 

De cursus

Reacties cursisten

De docent
* schilderijen
*fotografie
Werk
cursisten
Workshops
Projecten
Inschrijven

Contact

Links